Over Ritska

Ik ben Ritska van der Zee, oprichtster van Liefdevol Lijf. Ik ben natuurvoedingsconsulent, coach én voormalig suikerjunkie en e-nummerverslaafde. Het is mijn passie om vrouwen te helpen liefdevollere keuzes te maken voor zichzelf. Voeding en persoonlijke ontwikkeling staan hierbij centraal en gaan hand in hand.

Om hier te komen, ben ik eerst vreselijk vastgelopen in mijn eigen strijd met mijn voedingspatroon en persoonlijke ontwikkeling.

9588548-0D5EF54038554DF78AB0Voeding heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Jammer genoeg, niet de meest positieve. Ik heb vanaf zeer jonge leeftijd van alles geprobeerd als het om diëten gaat. Soms met positief resultaat en soms niet. Maar nooit blijvend. Langzaam kwamen alle kilo’s er weer aan. En nog een beetje extra.

Ik worstelde niet alleen letterlijk met mijn gewicht maar ook emotioneel. Door de jaren heen was het me wel duidelijk geworden dat mijn emoties en gewicht onlosmakelijk met elkaar verbonden waren. In mijn persoonlijke ontwikkeling werden een heleboel pijnlijke zaken blootgelegd, met als resultaat een burn-out. Dit had natuurlijk zijn weerslag op mijn manier van (vr)eten.

Inmiddels was ik 40+ en besloot om niet meer te diëten en mijn demonen aan te pakken!

Wél had ik ondertussen mijn lijf dusdanig verwaarloosd dat ik al jarenlang last had van ontstekingen en andere vage klachten. De reguliere geneeskunde kon me niet verder helpen. Ik wilde zo graag weer gewoon slapen en “pijnloos” door het leven. Naar aanleiding van goede resultaten in mijn naaste omgeving, besloot ik zelf aan de slag te gaan met een combinatie van Het Voedselzandloper voedingspatroon en het Hormoondieet.

Daarnaast zocht ik de hulp van een psycholoog in mijn emotionele proces. Ik ontdekte de vele patronen die mij onderuit haalden. Het was duidelijk dat zolang ik die niet aanpakte, mijn voedingspatroon nooit blijvend beter kon worden.

Tijd dus om liefdevollere keuzes te maken!

Er ging een nieuwe en fantastische wereld voor me open! Wel kwam ik erachter dat mijn slechte eetgewoontes en mijn manier van leven gedurende al die jaren, mijn lichaam aan het verwoesten waren. Ik was volledig verzuurd en kon daardoor niet meer afvallen.

Door me steeds verder in dit onderwerp te verdiepen, begon ik te begrijpen waarom mijn lijf zo goed reageerde op mijn nieuwe voedingspatroon. En ondanks dat ik gedurende mijn leven al veel kennis had opgedaan over voeding – en vooral hoe het niet moest – wilde ik meer.

Daar ontstond mijn passie: mensen begeleiden naar een gezond voedingspatroon zodat ze energieker en gezonder worden!

Om anderen goed te kunnen begeleiden heb ik opleidingen gevolgd. Hoe meer kennis ik vergaarde, hoe meer inzicht ik kreeg in het functioneren van mijn lichaam en de enorme impact van voeding hierop! En als het voor mij werkt, werkt het ook voor een ander! De stap naar de begeleiding van anderen op weg naar een gezond en liefdevol lijf was gezet.

Als ik het kan als suikerverslaafde en e-nummerjunkie, kan jij het ook!

Mijn wens voor jou: een energiek, gezond en slanker lichaam dat optimaal functioneert door het te voeden met optimale voeding.

Wil je meer weten of een gratis kennismakingsgesprek? Neem contact met mij op. Ik help je graag verder!

Sprankelende groet, Ritska

 

Gevolgde opleidingen:

Opleidingen die binnenkort worden afgerond:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*