Opgeruimd staat netjes! Detox!

Ik ben 4 januari begonnen met een nieuwe detox kuur. Want ook deze wilde ik uitproberen om jullie beter te kunnen adviseren. En ik ben zeer enthousiast! Deze kuur was ook gebaseerd op Aloe Vera Gel (kijk even het filmpje over de Aloa Vera in mijn nieuwsbrief voor informatie over de Aloe Vera Gel). Omdat ik het erg belangrijk vind dat de detoxkuur vrij is van suikers en E-nummers heb ik een detoxkuur samen gesteld, gebaseerd op beide ervaringen, die hier aan voldoet. De Liefdevol Detox Box

En mocht je twijfelen of je het kan? Het antwoord is eenvoudig; Als ik het kan als suiker- en e-nummerjunkie kan jij het ook! Want ik heb echt geen superpowers en had nog nooit gedetoxed!

De Liefdevol Detox Box
De Liefdevol Detox Box is een kuur van 11 dagen (D11).

Waarom 11 dagen?
Het kost gemiddeld maximaal 10 dagen om wijzigingen in je voedingspatroon aan te passen.

Is dat niet veel te lang?
Nee, dat valt reuze mee! Deze Detoxkuur is niet gebaseerd op 11 dagen volledig leven op sapjes. Alleen de eerste twee dagen zal je drie maal Aloe Vera Gel drinken + supplementen en 1 eiwitshake. Vanaf dag 3 drink je twee maal per dag Aloe Vera Gel en mag je twee eiwitshakes en een lichte maaltijd erbij nuttigen. En uit ervaring kan ik je vertellen, door de Aloe Vera Gel + de supplementen en die shake heb je over het algemeen geen honger de eerste twee dagen. Ik was volledig verrast daarover! Door deze D11 leg je een ontzettend goede basis voor een gezond voedingspatroon wat je lang kan volhouden en waardoor je steeds fitter en gezonder wordt.

De detoxkuur van afgelopen januari was een challenge van 9 dagen. En omdat ik met een challenge mee deed kon ik ook precies lezen en ervaren hoe anderen op de detox reageerden en wat hun resultaten waren. En iedereen was enthousiast! En in mijn geval was het ook gewoon zichtbaar. Op kantoor zei een collega op dag 8; “ wauw je komt gewoon anders binnen!” (bedoelende dat ik niet moe en duf binnen kwam wandelen maar allert en vol energie – het valt anderen dus ook op!).

Aloe Vera Gel; wat is dat nou precies?
Aloë Vera vormt de basis van deze kuur, wat het zo effectief maakt. Tegenwoordig zit Aloë Vera bijna overal in, maar het product waar ik mee werk bestaat al meer dan 35 jaar en is wereld marktleider op het gebied van Aloë Vera producten. Waarom? Omdat zij een stabilisatie proces hebben ontwikkeld om de Aloë Vera houdbaar te maken, zonder dat er voedingsstoffen verloren gaan. Dit proces is gepatenteerd en daarmee zijn deze producten de puurste ter wereld. Niet te vergelijken dus met de Aloë producten waar je tegenwoordig overal tegenaan loopt. Even in het kort de werking van Aloë Vera wanneer je dit inwendig gebruikt: Een gezonde spijsvertering. Aloë Vera draagt bij aan de werking van je darmfunctie. Het kan je darmflora weer in balans brengen, waardoor ook je immuunsysteem versterkt wordt.

12596657_10208826243678576_1869214482_oMooiere huid. Pure Aloë Vera Gel bevat een cocktail van essentiële voedingsstoffen die je basiscellen voeden, waardoor je huid gezonder wordt. Je lichaam kan de vitale functies efficiënter uitvoeren en je huid gaat er veel beter uitzien. Stimuleren van celgroei. Aloë Vera kan de aanmaak van collageen & elastine stimuleren en bevorderen, en daarmee bijdragen aan het herstellend vermogen van de huid.

Hogere weerstand. Met het drinken van de Aloë Vera gel, help je vanuit de darmflora de weerstand tegen ongunstige bacteriën te verhogen. Rijk aan mineralen & vitamines: Aloë Vera gel bevat meer dan 200 voedingsstoffen (ter vergelijking, een glas verse jus bevat er “maar” 14). En daarom heeft deze kuur zo’n positieve werking op het lichaam. Omdat de basis van deze Aloë Vera drank zonder toevoeging van eventueel schadelijke stoffen is. Deze kuur stimuleert het zelfreinigend vermogen van het lichaam. In het maag & darmstelsel ontstaat, door de ‘ongezonde’ voeding en andere ‘slechte’ stoffen die we af en toe toch binnen krijgen, soms een disbalans. Door de reinigende werking van Aloë Vera in deze kuur, wordt deze disbalans verholpen. Je lichaam voert eventuele afvalstoffen af en hierna hoeft je lichaam minder hard te werken om voedingsstoffen goed op te nemen, hierdoor voel je je vaak fitter en energieker.

Hoe ziet de kuur eruit?
De kuur duurt elf dagen, waarvan de eerste twee dagen alleen Aloë Vera wordt gedronken in combinatie met voedingssupplementen en een eiwit shake. Op dag 3 wordt de Aloe minder en neem je twee shakes per dag, plus een lichte maaltijd. De kuur komt in een handige box waar ALLES voor deze elf dagen in zit Erg simpel en goed te doen!

Sporten ja of nee?
Sporten erbij mag, zorg alleen dat je hartslag niet te hoog wordt. Zeker als je normaal niet zo veel sport. Het beste is om het de eerste 2 dagen wat rustiger aan te doen qua sport. Wel is het belangrijk om per dag minstens 30 minuten te bewegen. Dit kan zijn lopen, fietsen of iets dergelijks. Vermindering van spiermassa zal bij deze kuur niet, tot zeer minimaal optreden, aangezien je tijdens de gehele kuur shakes neemt die eiwitten en proteïnen bevatten (meestal zie je juist spiermassa toename bij zeer ervaren sporters). Nog een tip, hou je aan de handleiding, dit zorgt voor het beste resultaat!

Bijwerkingen?
Dit is per persoon verschillend. In het begin kan je wat last hebben van hoofdpijn en/of misselijkheid omdat je afvalstoffen vrij komen en worden afgevoerd. Een goede tip is om er veel water bij te drinken en te bewegen. Koffie, zwarte thee, suiker en slechte  E-nummers zijn deze dagen niet toegestaan. Omdat je darmflora verandert en de disbalans aanpakt, kun je obstipatie krijgen. Dit is normaal en moet zich na verloop van tijd zelf oplossen. Mocht dit niet gebeuren neem dan contact met mij op. Ook kan het zijn dat je wat last krijgt van een onrustige huid omdat de afvalstoffen uit je lichaam komen, maar dit is gelukkig allemaal tijdelijk!

Even opletten!
Dames die zwanger zijn en/of borstvoeding geven mogen geen Aloë Vera drinken als zij hier nog nooit mee in aanraking zijn geweest. Dit door het reinigende effect op het lichaam en de afvalstoffen die dan in de borstvoeding en/of het vruchtwater terecht kunnen komen. Na een bevalling en de borstvoedingsperiode is dit wel een hele goede manier om je lichaam weer even een boost te geven. Na een normale bevalling mag deze kuur na circa acht weken gedaan worden. Is er sprake van een keizersnede, wacht dan in ieder geval drie maanden, zodat de interne wond weer hersteld is.

Lang verhaal kort:
Door deze kuur krijgt je lichaam een positieve boost en voel jij je vitaler. Daarnaast is een mooie bijkomstigheid dat er overtollige kilo’s verloren gaan. Hoeveel kilo’s dit zijn verschilt overigens per persoon, afhankelijk van vetpercentage etc. Gemiddeld genomen raakt men tussen de twee en de 5 kilo kwijt.

De detox kuur is een zeer goede basis voor eventueel verdere diëten of aanpassing van je voedingspatroon, want wat veel mensen niet weten is dat als je een dieet gaat doen en niet eerst je lichaam ontdoet van de afvalstoffen en eventuele disbalans in het maag- darmstelsel, je sneller last zult krijgen van het zogenaamde jojo effect. Afvalstoffen houden namelijk vetresten vast.

Wat zijn mijn persoonlijke ervaringen?

De eindstand:

 • Energie: super! Benen voelen lichter en ik kan na een dag werken en koken nog van alles doen (en dat was echt wel anders).
 • Gewichtsafname: ruim 3,5 kilo (nadat ik bij de eerste detox al ruim 5 kilo was afgevallen dus super! En ook dat was al een lange tijd geleden 😉 )
 • Hoofdpijn: sterk verminderd
 • PH-waarde: 6! (terwijl ik normal op de 4,5 zit dus dit heeft echt enorm veel impact. En hoe minder verzuurd, hoe beter je kan afvallen en hoe lekkkerder je je voelt!)

Bijwerkingen:

 • Wat hoofdpijn
 • Beetje rommelige ontlasting (maar dat is normaal en was bij mij na 3(!) dagen al weer op de rit en dat terwijl ik daar best vaak een probleem mee heb)

 Wat viel me op?:

 • Gewoon bijna geen honger gehad de eerste twee dagen (en daar was ik wel heel bang voor!)
 • Suikerbehoefte volledig verdwenen (op 1 moment na van 2 minuten(!) tijdens mijn menstruatie periode dat ik enorm verlangde naar een stukje pure chocolade. Gelukkig duurde het maar twee minuten en heb ik het prima kunnen weerstaan.)
 • Op kantoor zei een collega op dag 8; “ wauw je komt gewoon anders binnen!” (bedoelende dat ik niet moe en duf binnen kwam wandelen maar allert en vol energie – het valt anderen dus ook op!)
 • De shakes smaken verbijsterend goed (die heb ik veel te vaak veel viezer gehad in mijn dieet-jaren)
 • Mijn detoxbox zal meukvrij* zijn dus een perfecte basis voor een goed voedingspatroon.

Kortom: een laaiend enthousiaste Ritska!

De Liefdevol Detox Box (D11) zal binnenkort te koop zijn via de website en zal niet worden verkocht in reguliere winkels tot nader order. Nu al interesse? Stuur me even een mailtje via info@liefdevollijf.nl en ik neem zo snel mogelijk contact op!

Wil je meer informatie, wat ik me heel goed kan voorstellen, neem contact op! Ik kan je adviseren en al je vragen beantwoorden en toevoegen aan een besloten groep op Facebook zodat je ervaringen van anderen kan lezen.

time to detox

Heb jij op of aanmerkingen, vragen of iets te melden naar aanleiding van dit blog; Deel het hieronder. Ter inspiratie, steun of herkenning voor anderen. Of misschien als onderdeel van je eigen proces….

Schrijf je reactie in het blokje *reactie.
(Alleen je naam is zichtbaar. Je emailadres wordt niet getoond).

Nog even de video van het product van de maand:

 

2 gedachten over “Opgeruimd staat netjes! Detox!

 1. Kom maar op met die foute-e-nummer-en-suikers-vrije box!

  Aloe is inderdaad FANTASTISCH, je kent jezelf en je eigen energieniveau niet meer terug na een paar weken gebruik. Voor mij is Aloe drinken één van mijn dagelijke liefdevolle gewoontes geworden: sinds september 2x per dag een shot 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*