Ontgifting (wat een avontuur…..)

zo ging ik van zuurpruim naar aardbei
Ik ging onlangs, redelijk onbesuisd omdat dat nu eenmaal in mijn aard zit, spontaan ontgiften. Dit naar aanleiding van mijn urineonderzoek die uitwees dat het niet zo best gesteld was met mijn lever. Ik heb hier al over geschreven in een voorgaand blog: Weet jij of je lijf verzuurd is?

Maar goed; ik dus aan de ontgifting.
Je kan dat op verschillende manieren doen.  Ik besloot het met producten van Jentschura te doen. En ik weet dat ik redelijk fel reageer op dingen maar dit was ik in mijn enthousiasme vergeten. Ik had Wurzelkraft gekregen. Dit is een mengsel van planten pitten en noten die een enorme hoeveelheid vitaminen en mineralen bevat. Dit zorgt er weer voor dat je afvalstoffen zich losmaken van je lijf en daardoor afgevoerd kunnen worden.  Daarnaast had ik 7×7-thee gekregen. Deze thee zorgt ervoor dat de afvalstoffen die zijn losgemaakt ook daadwerkelijk vervoerd kunnen worden door je lijf. En tot slot een voetenbadje met mineralzout dat zorgt dat de afvalstoffen ook echt je lijf verlaten.

Ik ging dus meteen vol enthousiasme aan de slag.
en dat heb ik geweten…… Ik begon op zondagavond met een voetenbadje. Heerlijk voor de tv even een momentje rust voor mezelf. (Kon ik meteen mijn stressniveau aanpakken in mijn dagelijks leven want dat is ook niet erg gezond voor afvallen en een gezond voedingspatroon.) Zo en dat badje was best héél lekker! De volgende dag merkte ik bij opstaan dat ik een behoorlijk rode huis had. Niet alleen ten hoogte van mijn voetenbadje maar over mijn hele lijf! Ik leek wel een aardbei! Ik had zo’n vermoeden dat het van mijn badje kwam dus bedacht dat het eigenlijk een heel goed teken was omdat het dus werkte! Ik was aan het ontgiften.

Vlak daarna was ik niet alleen een aardbei, maar een aardbei met jeuk!
Ik besloot toch even te bellen met iemand die verstand van zaken had. Die vertelde me dat ik veel te enthousiast begonnen was. Ik had rustig moeten voorbereiden met thee en Wurzelkraft. Dit gedurende twee weken had moeten opbouwen zodat je daarna met het mineraalzout kon beginnen met afvoeren. Mijn systeem was in ‘overload’.  Het enige wat ik kon doen was óf stoppen óf even doorbijten.

Dat even doorbijten werd 3 weken jeuk en rood.
Gelukkig had ik niets gepland wat meer huid liet zien dan een spijkerbroek met een sweater. Ik besloot dus door te bikkelen. Het was tenslotte wél aan het werken en de gedachten aan een grote schoonmaak was eigenlijk toch wel fijn! De consequentie was; jeuk over mijn volledige lijf! Dus op je hoofd, tussen je haar, boven je oren, je benen, je borsten, je handen, je billen…. Echt ALLES. Én alles was  rood….. rood met vlekjes die soms bultjes werden omdat je zag dat de gifstoffen nog even niet kwijt konden dus die maakten jeukende bultjes onder mijn huid. Én ik was vreselijk warm. Door al die cellen die volledig van slag waren omdat ik iets ging doen wat ik nog nooit had gedaan met mijn lijf nl grote schoonmaak, was ik warm.

Ik heb doorgezet.
Met mijn thee, Wurzelkraft en voetenbadjes. En langzaam werd het minder. Het proces heeft drie weken geduurd. Maar nu ben ik blijkbaar een stuk schoner want alles is weer zoals het was……

Welke les heb ik geleerd?
Nou, duik niet ergens zomaar in. Kijk of je jezelf moet voorbereiden om het proces beter te laten verlopen. Óf neem verantwoordelijkheid voor de consequenties….

Was het het waard?
JA! Voor mij wel. Maar ik raad jullie aan als je gaat ontgiften, op welke manier dan ook, bereid je goed voor en stort je er niet zomaar in. Het kan namelijk nogal consequenties hebben…..

aardbeiHeb jij op of aanmerkingen, vragen of iets te melden naar aanleiding van dit blog; Deel het hieronder. Ter inspiratie, steun of herkenning voor anderen. Of misschien als onderdeel van je eigen proces….

Schrijf je reactie in het blokje *reactie.
(Alleen je naam is zichtbaar. Je emailadres wordt niet getoond).

 

4 gedachten over “Ontgifting (wat een avontuur…..)

 1. Wat beschrijf je dit leuk Ritske.
  Ik ben opzoek naar het gebruik van de stappen van de producten van P. Jentschura. Mijn man heeft hoge leverwaardes. ik ben opzoek naar manieren om te ontgiften. deze stappen lijken mij haalbaar voor hem. in tegen stelling tot jouw spontaniteit (daar herken ik mezelf ook wel in ;)) denkt hij alles eerst goed door, dus wil hij eerst alles weten voordat hij er aan gaat beginnen,

  weet jij wat je eerst doet, of gebruik je de thee en de pillen tegelijk de eerste twee weken? ik kan er op de websites die de producten verkopen niet zo veel over vinden.

  • Hoi Annechien!

   Ten eerste dank je voor je lieve compliment.
   Ten tweede je kan inderdaad heel goed ontgiften met de producten van Jentschura. Ik gebruik altijd de combinatie van de thee, Wurtzelkraft en de MeineBase badzout. Voor extra vitaminen en mineralen is het verstandig om je (je man in jouw geval) eerst door te meten om te kijken of er te korten zijn anders ga je vitaminen en mineralen slikken die je niet nodig hebt. Mocht je willen starten met de drie bovengenoemde producten is het verstandig om rustig te beginnen. Eerst 1 kopje thee per dag en na 5 dagen ga je naar 2 kopjes per dag en daarna kan je het rustig opbouwen naar gelang je wilt. Meteen beginnen met de voetenbaden minimaal 3 per week of als je een echt bad hebt kan dat natuurlijk ook – of een combinatie. De voetenbaden geven je de mogelijkheid om je vrij gekomen gifstoffen af te voeren.
   Om het echt goed te doen is het verstandig om voedingsadvies in te winnen bij iemand die gespecialiseerd is in detox. Ik heb ondertussen mijn opleiding afgerond en er al ervaring in maar je kan natuurlijk ook op zoek naar iemand anders 😉 Dit omdat sommige voedingstoffen niet verstandig zijn om tot je te nemen als je last hebt van je lever. Maar dat kan een detoxcoach en/of voedingsdeskundige je heel goed uitleggen. Mocht je nog vragen hebben kan je altijd even een mailtje sturen naar info@liefdevollijf.nl

   jullie heel veel succes gewenst!

   sprankelende groet,
   Ritska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*