Iedereen heeft een bikini-body!

Ik merk dat ik zeer geïrriteerd raak van alle goed bedoelde adviezen over hoe we een bikini-body zouden kunnen krijgen. Waarom raak ik geïrriteerd? Nou omdat naar mijn idee iedereen die een body heeft en daar een bikini op draagt, een bikini-body heeft!

bikini

Wanneer gaan we nou eens met z’n allen stoppen met oordelen over een ander? Wanneer gaan we nou eens inzien dat iedereen anders is en daarom de wereld zo mooi is? Stel je voor dat we allemaal precies hetzelfde uitzagen. We allemaal precies hetzelfde leuk vonden en we precies dezelfde omgeving voor onszelf creëerden. Wat een ongelooflijk saaie boel zou dat worden zeg! Juist die verschillen maken ons mooi, interessant, intrigerend en uniek.

Ik ben helaas enorm gepest toen ik jong was. Startende in de eerste klas door kinderen die rond de 6 jaar waren. Mijn hele schoolcarrière is het een rode draad geweest ik mijn leven. En op sommige momenten zelfs dusdanig dat ik geterroriseerd werd. Met het gevolg dat ik van een ‘kleine spring in het veld’ een suïcidale puber werd die meerdere keren in haar leven heeft bedacht hoe ik het beste een eind kan maken aan mijn bestaan. Want ik was dik, lui, dom (dyslectisch bleek later) en zeer onappetijtelijk. Niet de moeite waard. Thank GOD dat ik te bang was om daad bij woord te voegen!

Tot mijn 42-ste ben ik elke dag van mijn leven bezig geweest met het walgen van mijn lichaam. Met het ene dieet na het andere dieet uitproberen zonder resultaat wat betreft het daadwerkelijk verliezen van gewicht maar met het grote gevolg dat ik nog meer een hekel kreeg aan mijn lichaam. Ik kon echt niet geloven dat dit ooit aantrekkelijk kon zijn en de moeite waard om van te houden. En toen barstte de bom. Ik knalde met een enorme vaart in een vette burn-out. En uiteindelijk bleek dat de rode draad van mijn burn-out te zijn het niet houden was van mezelf.

Twee jaar heb ik mijn demonen bevochten. Ik leerde eindelijk wie ik was (want tot nu toe leefde ik zoals ik dacht dat anderen wilde dat ik leefde). Ik leerde wat ik nou zelf leuk vind. En geloof me als je nooit jezelf bent geweest dan is dat best lastig. En …….. tromgeroffel……..ik leerde eindelijk te houden van mezelf!

Houden van mezelf

Dat was een behoorlijk pittig traject. Maar ik heb geen hekel meer aan mijn lijf. Tuurlijk zou het fijner zijn als ik wat strakker in mijn lijf zat en misschien een paar kilootjes kwijt was maar het is geen probleem meer. Ik walg niet meer van mezelf. Mijn lijf is zoals het is een heeft ook echt zijn mooie kanten. Ik kan nu zelfs zien wat het andere geslacht er mooi aan vind. En dus ga ik deze zomer gewoon in badpak (ik vind een bikini niet mooi op mijn lijf – wat niet wil zeggen dat ik mijn lijf niet mooi vind) heerlijk genieten van mijn leven. Gewoon omdat het leven mooi is! En als iemand daar een probleem mee heeft dan kijken ze maar lekker een andere kant op!

Omdat ik zo lang niet mezelf heb kunnen zijn heb ik mezelf als doel gesteld dat mijn zoon dat niet zo zou gaan ervaren. Ik heb mijn zoon altijd verteld dat hij prachtig is zoals hij is. Precies goed! En ik geniet er elke keer weer van als hij ongegeneerd in korte broek loopt met een paar kilootjes extra volgens de maatschappij. Hij is gelukkig met zichzelf. Voelt zich speciaal. Voelt zich gewaardeerd, gezien en voelt zich heerlijk in zijn velletje. Nergens schaamte te vinden maar volop genietend van het leven.

Dus het kan!

Je kan je kind(eren) opvoeden met zelfvertrouwen door het goede voorbeeld te geven.  Ze kunnen gelukkig zijn met zichzelf ook al zegt de maatschappij dat hij/zij niet in het vaste plaatje valt. En trouwens; ik heb een hekel aan het vaste plaatje! Ik kleur graag buiten de lijntjes en mijn zoon ook. Gelukkig! Want liefde voelen voor jezelf en liefde voelen voor een ander past niet in een hokje, maar in je hart!

hart in handen 2Vind jij jezelf eigenlijk bikini-proof?

 

 

 

 

Heb jij op of aanmerkingen, vragen of iets te melden naar aanleiding van dit blog; Deel het hieronder. Ter inspiratie, steun of herkenning voor anderen. Of misschien als onderdeel van je eigen proces….

Schrijf je reactie in het blokje *reactie.
(Alleen je naam is zichtbaar. Je emailadres wordt niet getoond).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*