Mijn nieuwe Detox programma onder de loep.

Vandaag is het bijna twee weken geleden dat ik begonnen ben met mijn nieuwe detox-programma. Ik had enorme behoefte aan een detox aangezien mijn eetpatroon de laatste tijd nou niet echt ‘volledig gezond’ genoemd kon worden. Tja, ik ben helaas ook maar een mens. En als er van alles om me heen gebeurd, in werk en privé, val ook ik helaas soms terug in mijn oude vertrouwde patronen.

Om het tij te keren wilde ik graag detoxen. Alleen detoxen met sapjes is, zeker in de winter, voor mij niet weggelegd. Tenminste niet op dit moment. Ik kan het gewoon nog niet. Dus heb ik heel goed nagedacht, onder het genot van wat laatste ‘foute voeding’ hoe ik dit dan ging aanpakken. Ik ben tenslotte een detox-coach. Er zullen vast meer mensen zijn die niet zo goed zijn in detoxen op alleen sapjes, toch?

Om ook startende detoxers een goed programma te kunnen bieden heb ik mijn nieuwe detox programma samengesteld. En om zeker te weten of het programma doet wat ik vind dat hij moet doen, probeer ik het eerst uit op mezelf!

Twee zaterdagen geleden ben ik begonnen. En ik dacht dat het ongelofelijk moeilijk zou worden maar niets is minder waar. Tot mijn grote verbijstering! Vlekkeloos hou ik het vol. Met heel soms een beetje honger maar absoluut geen neiging tot snoepen of fout voedsel. Moeiteloos. Nou moet ik zeggen dat mijn aloë vera hier wel heel goed bij helpt.

De tussenstand:

  • Energie: stuk verbeterd ondanks dat ik een verkoudheid heb.
  • Gewichtsafname: ruim 5 kilo (om heel precies te zijn 5,7 kilo – tja ben er trots op)
  • Hoofdpijn: sterk verminderd
  • PH-waarde: hetzelfde (maar dat is logisch omdat ik nog midden in mijn detox zit)

Bijwerkingen:

  • Na twee dagen een dag stevige hoofdpijn voor een paar uur (wel teken dat het werkt)
  • Lichte griep verschijnselen

Yahoo!! Ik, als suiker- en e-nummerverslaafde ben aan de detox! En het gaat goed! En ik hou het vol! En ik voel me super!

20151114-PB140310Ben je al net zo enthousiast als ik?

Nu wil je natuurlijk weten wat mijn nieuwe Detoxprogramma is 🙂

Dat ga ik nog niet in detail vertellen. Wat ik je wel kan vertellen is dat het een combinatie is van supplementen (vitaminen en mineralen) en groenten en fruit eerste twee weken. Daarna gaan we langzamerhand voedingsmiddelen toevoegen. Hoe het er precies aan toegaat? Ik ga een plan lanceren half december zodat je daadwerkelijk in januari kan starten. Voor die tijd heeft het niet echt veel zin aangezien je waarschijnlijk in de kerstvakantie graag wat gemakkelijker met je voeding omgaat tijdens alle feestdagen. En nee dat duurt helemaal niet lang. Het is nog maar 3 weken voordat de kerstvakantie begint.* En je wit je niet schuldig voelen omdat je je niet volledig aan je programma houd, En je wilt je ook niet in allerlei bochten wringen om je aan je programma te houden tijdens de feestdagen. En ik zal je een geheimpje vertellen; als je eenmaal begint wil je niet meer stoppen! Echt niet!

Waarom voorbereiden?

Het is ontzettend onverstandig om je van de ene dag op de andere dag in een detoxprogramma te storten. Je lichaam moet langzaam wennen aan de wijzigingen anders kan je er enorm veel last van krijgen! Ik zal dit in een volgend blog uitgebreid bespreken. Maar sta je te trappelen om te beginnen en kan je niet wachten tot na de kerst je kan wat doen. Je kan natuurlijk kan je nu alvast je voeding wat aanpassen zodat de overgang wat soepeler gaat. Suiker en e-nummers verminderen is een goede start evenals minder koffie. Maar wil je het echt goed aanpakken neem dan even contact op zodat ik je kan begeleiden. Want elk lichaam is weer anders!

‘* Ik moest wel in deze periode beginnen omdat ik het nieuwe detox programma voor januari moest testen voor jullie! (en mij natuurlijk)

cranberries

 

2 gedachten over “Mijn nieuwe Detox programma onder de loep.

    • Dank je wel lieve Sylvia! Ja, ik was al zo lang op zoek naar een detox programma wat ook vol te houden was voor iemand die niet zo goed alleen op sapjes kan detoxen en dat is gelukt! Nu nog alles tot in de puntjes uitwerken en dan kan ik veel meer mensen helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*